Iluzionistul american David Blaine a zburat miercuri deasupra deşertului din Arizona la o altitudine de peste 7.500 de metri în timp ce se ţinea de un mănunchi de 52 de baloane colorate umplute cu heliu, relatează CNN și Agerpres.

Zborul lui David BlaineFoto: Captura YouTube

David Blaine, cunoscut pentru acţiunile sale pline de risc şi acrobaţii realizate pe stradă, şi-a depăşit propriile aşteptări, zburând mai sus de pragul de 5.400 de metri pe care şi l-a propus şi ajungând la o înălţime de peste 7.500 de metri, fapt care l-a obligat să poarte o mască de oxigen.

Provocarea iluzionistului în vârstă de 47 de ani era să zboare deasupra oraşului New York, însă condiţiile atmosferice şi problemele de securitate l-au făcut să aleagă deşertul Arizona pentru acest eveniment emoţionant difuzat pe YouTube, care a avut o audienţă record pentru această platformă.

Pentru acest act temerar, David Blaine s-a antrenat timp de un şi jumătate, perioadă în care a obţinut brevetul de pilot, brevetul de conducător de balon cu aer cald şi un certificat de paraşutist după ce a realizat 500 de sărituri din avion.

Pe lângă controlarea nivelurilor de oxigen, echipa sa a trebuit să-i monitorizeze în permanenţă temperatura corporală, având în vedere că la o astfel de înălţime valorile înregistrate sunt în jur de minus 20 de grade Celsius. În timpul ascensiunii, care a început după ce iluzionistul s-a desprins de mâna fiicei sale de nouă ani, David Blaine a comunicat prin radio cu echipa rămasă la sol.

Pentru a ateriza, iluzionistul a dat drumul la baloane şi s-a precipitat în gol, până când a deschis paraşuta la altitudinea de circa 2.000 de metri.

El a dezvăluit că a avut dorinţa de a executa acest zbor special după ce a văzut scurtmetrajul „The Red Balloon”, un clasic din 1956, în care un copil zboară deasupra Parisului atârnat de baloane, o scenă prezentată mulţi ani mai târziu şi în filmul de animaţie „Up”, realizat de studioul Pixar.

Citește și: