Melodia "Pe o margine de lume", interpretata de Nico si Vlad Mirita, va reprezenta Romania la finala Eurovision, organizata la Belgrad, pe 23 mai.

Pentru ca anul trecut la Helsinki, piesa "Liubi, Liubi, I Love You", interpretata de Todomondo, nu s-a clasat in primele zece pozitii, tara noastra trebuie sa treaca si de preselectia organizata pe data de 20 mai pentru a putea participa la finala.

Melodia "Pe o margine de lume" fost desemnata castigatoare prin votul juriului (50%) si cel al telespectatorilor (televoting - 50%). La televot, piesa a obtinut 144 de puncte, fiind urmata de Shine (Biondo), cu 132 de puncte si de Run Away (Catalin Josan), cu 120 de puncte.

In final, dupa citirea votului acordat de membrii juriului, Nico si Vlad Mirita au adunat 271 de puncte, fiind urmati de suedezii de la Biondo, cu 264 de puncte si de Paula Seling ft. Provincialii, cu 208 puncte.

In timpul televotingului, Goran Bregovic a sustinut un recital de exceptie. Impreuna cu instrumentistii sai, Wedding and Funeral Orchestra, muzicianul a interpretat in jur de zece piese, printre care "Dikh Mo Vast" si "Lamour", cantece de pe ultimul sau album.

Melodiile prezentate sambata seara in finala au fost:

1. Leo Iorga & Pacifica - Prea mici sunt cuvintele

2. Zero ft. Marius Moga - Come This Way

3. Paula Seling si Provincialii - Seven Days

4. Nicola - Fairytale Story

5. Tabasco - Love Is All I Need

6. Rednex ft Ro-mania - RailRoad, RailRoad

7. LaGaylia Frazier - Dr. Frankenstein

8. Biondo - Suedia - Shine

9. Catalin Josan - Run Away

10. Simona Nae - The Key of Life

11. Yana - C' est la vie

12. Nico si Vlad Mirita - Pe o margine de lume

Rednex featuring Ro-mania si Yana au intrat in faza finala a competitiei dupa ce Catalin Josan, care s-a calificat in finala cu doua melodii, a decis sa participe numai cu 'Run Away' si dupa ce trupa VH 2 a decis sa se retraga, in urma unei banuieli de plagiat.

Nico si Vlad Mirita - Pe-o margine de lume

David Bustamante - La Magia del Corazon