Distribuţia actriţei Gal Gadot în rolul Cleopatra într-un viitor film Paramount a lansat o dezbatere despre strămoşii legendarei regine a Egiptului şi dacă actriţa este potrivită pentru acest rol, relatează dpa și Times of Israel.

Gal GadotFoto: Flickr

Filmul, care va fi regizat de Patty Jenkins pe baza unui scenariu scris de Laeta Kalogridis, a fost ideea lui Gadot şi este prezentat drept o dramă biografică. Informaţia a fost dezvăluită de site-ul de ştiri Deadline.

Gadot, cunoscută pentru rolul Wonder Woman în două proiecte ale lui Jenkins (inclusiv "Woman Woman 1984"), este de origine israeliană. Claudette Colbert, Vivien Leigh şi Elizabeth Taylor au interpretat în trecut legendarul personaj istoric.

Cleopatra a fost descendentă a lui Ptolemeu I, un general grec macedonean care s-a proclamat rege al Egiptului după moartea lui Alexandru cel Mare. Totuşi, pentru că identitatea mamei sale este necunoscută, etnia Cleopatrei rămâne un mister.

Reacţia unor fani a fost sceptică, mulţi întrebându-se dacă Cleopatra nu ar fi trebuit să fie interpretată de o actriţă de culoare. Alții au obiectat fiindcă Gadot este israeliană.

„Ce tâmpit de la Hollywood a crezut că este o idee bună să distribuie o actriță israeliană în rolul Cleopatrei (și una care arată foarte șters) în locul unei actrițe arabe superbe ca Nadine Njeim?”, a scris pe Twitter jurnalista americană Sameera Khan.

„Și rușine să îți fie, Gald Gadot. Țara ta fură pământ arab și tu le furi rolurile din filme”, a adăugat aceasta pe Twitter.

„Cum ar fi să distribuie pe cineva cu sânge nord-african! cineva ca Sofia Boutella! Sunt atât de sătul de distribuirea unor actori albi și israelieni în roluri de faraoni și arabi! Gal Gadot n-ar trebui să fie Cleopatra”, a scris un alt utilizator pe Twitter.

Gadot nu a avut o reacție privind controversa dar a notat ulterior pe Twitter că filmul va fi prima instanță în care povestea Cleopatrei va fi spusă „din perspectiva unei femei, atât din spatele cât și fața camerelor”.

Gadot, care a efectuat stagiul militar obligatoriu în Israel, ca majoritatea tinerilor din această țară, a declanșat o controversă imensă în 2014 când și-a exprimat pe Facebook solidaritatea cu cetățenii israelieni aflați sub tirul rachetelor Hamas și cu soldații israelieni care luptă împotriva Hamas în fâșia Gaza.

Citește și: