Barbara Windsor, cunoscută pentru rolurile sale din EastEnders și filmele Carry On, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, a anunțat soțul său Scott Mitchell, potrivit The Guardian.

Barbara WindsorFoto: Paul Davey / Alamy / Profimedia Images

„Cu mare tristețe vă pot confirma că draga mea soție Barbara s-a stins din viață la ora 20:35 joi 10 decembrie într-un centru de îngrijire din Londra”, a relatat Mitchell într-un comunicat.

„Trecerea ei în neființă s-a datorat Alzheimer/demenței iar Barbara a murit liniștită cu mine alături de ea în ultimele șapte zile”, a relatat acesta, adăugând că „săptămânile ei finale au fost tipice pentru modul în care și-a trăit viața. Pline de umor, dramă și un spirit de luptătoare până la final”.

Windsor a debutat pe micul ecran în 1994 jucând rolul lui Peggy Mitchell din telenovela EastEnders și a devenit în curând unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale serialului, acesta devenind și rolul definitoriu al carierei sale.

Înainte să cunoască faima în EastEnders, Windsor a fost cunoscută pentru rolurile în care a jucat „fete petrecărețe”, în special în seria de filme de comedie britanice „Carry On”.

Singurul copil al unui vânzător de fructe și a unei croitorese, Windsor s-a născut în districtul Shoreditch din estul Londrei, în 1937.