Prințul Harry și soția sa Meghan, după ce au semnat recent un contract major cu Netflix, au încheiat un parteneriat pe mai mulți ani pentru a produce un podcast pe Spotify denumit „Archewell Audio”, a anunțat platforma marți, potrivit AFP.

Meghan si HarryFoto: Captura YouTube

Primul podcast, un „special de sărbători” așteptat în săptămânile următoare, promite „povești de speranță și compasiune”, cu „invitații inspirați să sărbătorească noul an”. Valoarea contractului dintre Spotify și cuplul princiar nu a fost dezvăluită.

Deși Harry și Meghan locuiesc acum în California, „puterea vocilor lor stă în statutul lor de cetățeni ai lumii”, a declarat managerul de conținut Dawn Ostroff într-un comunicat.

„Ce ne place la podcast-uri este că ne reamintesc tuturor să luăm un moment pentru a asculta efectiv, pentru a ne conecta unul cu celălalt fără distragere”, a spus ducele și ducesa de Sussex.

„Odată cu provocările din 2020, nu a fost niciodată mai important, deoarece, atunci când ne ascultăm reciproc și ne ascultăm poveștile, ne amintește cât de interconectați suntem cu toții”, au adăugat ei în comunicatul de presă.

Ducele și ducesa de Sussex au încetat oficial să mai fie membri activi ai familiei regale în aprilie trecut, după ce cuplul și-a exprimat dorința de independență, inclusiv de independență financiară.

Vor produce în special filme pentru platforma Netflix, inclusiv o serie documentară despre natură și o serie animată dedicată femeilor cu destine remarcabile, în baza unui contract anunțat în septembrie, care se ridica la peste 100 de milioane de euro.

După ruperea lor zdrobitoare cu familia regală, criticii i-au acuzat că au căutat să profite de acest statut și de celebritatea lor, refuzând în același timp să preia protocolul și aspectele de reprezentare legate de funcție.

Cuplul și-a prezentat dorința de a lucra pentru cauze umanitare, în special prin noua lor fundație, Archewell, nume inspirat de cel al fiului lor Archie.