Studioul Apple va produce filmul lui Ridley Scott „Kitbag”, dedicat lui Napoleon Bonaparte, cu actorul american câștigător de Oscar, Joaquin Phoenix în rolul principal, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lungmetrajul se va concentra pe începutului ascensiunii viitorului împărat și ajungerii sale la putere, prin prisma relației sale cu Joséphine, care i-a devenit soție în 1796, a declarat Apple pentru AFP.

David Scarpa („Toți banii din lume”) a scris scenariul pentru „Kitbag”, a cărui dată de lansare nu a fost încă anunțată.

Acest nou proiect va fi o oportunitate pentru Ridley Scott de a se reconecta cu perioada acoperită în primul său lungmetraj, „Les Duellistes” (1977), care i-a adus un premiu la Cannes. Filmul descria perioada Imperiului și avea ca erou un husar napoleonian (interpretat de Harvey Keitel).

De data aceasta, comediantul Joaquin Phoenix, în vârstă de 46 de ani, premiat pentru rolul său principal în „Joker” la ultimele premii Oscar, îl va interpreta pe cel mai faimos corsican din Franța.

Apple a avut deja un parteneriat cu regizorul britanic în vârstă de 83 de ani și compania sa de producție Scott Free Productions pe proiecte TV pentru platforma video Apple TV +.

După lansarea Apple TV + în noiembrie 2019, grupul Cupertino (California) a investit în cinematografie.

El a produs în special „Cherry”, primul film al lui Anthony și Joe Russo de la „Avengers: Endgame”, care va fi lansat pe 12 martie.

Platforma se angajează, de asemenea, să producă următorul film al lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”, al cărui buget s-ar situa în jur de 200 de milioane de dolari.