India a acuzat „indivizi străini” și celebrități de „senzaționalism” după ce cântăreața pop Rihanna și-a exprimat pe Twitter susținerea pentru fermierii care protestează în această țară, relatează BBC.

RihannaFoto: Backgrid UK/ Profimedia Images

La câteva ore după tweet-ul cântăreței și activista Greta Thunberg și Meena Harris, nepoata vicepreședintelui SUA, și-au exprimat simpatia pentru fermierii indieni pe Twitter, postările lor amplu distribuite atrăgând mii de răspunsuri.

Fermierii indieni protestează la periferia capitalei Delhi împotriva unor noi legi agricole.

Ministerul de externe al Indiei a afirmat într-un comunicat remis miercuri că parlamentul țării a adoptat „legislație reformatoare în legătură cu sectorul agricol” după o discuție și o dezbatere completă.

„Tentația comentariilor și hashtag-urilor senzaționaliste de pe social media, în special când sunt folosite de celebrități și alții, nu este nici adevărată și nici nu arată responsabilitate”, a adăugat comunicatul.

Tweet-ul de marți al Rihannei a cuprins și o știre despre blocarea internetului în locațiile de protest din India.

Autoritățile au suspendat accesul la internet în trei zone din preajma Delhi-ului unde zeci de mii de fermieri și-au montat corturile și protestează împotriva noilor legi.

Guvernul a declarat că măsura a fost luată pentru a „menține siguranța publică”.

Protestele au făcut înconjorul presei internaționale săptămâna trecută după ce o demonstrație a fermierilor a degenerat în confruntări violente în urma căreia un protestatar și-a pierdut viața și zeci de polițiști au fost răniți.

Tweet-ul Rihannei către cei 101 de milioane de urmăritori ai ei a făcut ca numele cântăreței să urce direct în trendurile din India de pe platformele social media.

Însă unii au criticat cântăreața că și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva legilor apărate de guvern și susținătorii acestuia.

Actrița de la Bollywood Kangana Ranaut, o susținătoare a premierului Narendra Modi, a afirmat pe Twitter că: „Nimeni nu vorbește despre asta (proteste) fiindcă ei nu sunt fermieri, sunt teroriști care încearcă să divizeze India”.