In colectiile din cadrul Saptamanii Modei din Paris (26 februarie - 2 martie), femeia razboinica s-a intors. Dura, fara sa acorde atentie prostiilor, aceasta imagine a fost folosita din plin in defilarile de pe podiumurile pariziene, iar saptamana inca nu s-a incheiat.

Caracterizarea pe care creatoarea Sharon Wauchomb a facut-o colectiei ei ar putea reprezenta mesajul intregului eveniment: "Femeia mea este puternica. Matura, responsabila, increzatoare, dar feminina in acelasi timp".

In cazul colectiei Vivienne Westwood, femeia moderna a fost prezentata ca o luptatoare ecologista, cu genunchii raniti si cu fata pictata.

Vivienne Westwood
Foto: style.com

Vivienne Westwood
Foto: style.com

In colectia Undercover, ea a fost o razboinica urbana, croindu-si drumul catre viitor, in nuante de gri metalic, alb si albastru.

Undercover
Foto: style.com

Undercover
Foto: style.com

In cazul Balmain, s-a folosit imaginea razboinicei disco (nu subestima efectul unei rochii scurte, mulate, cu fulgere imprimate de-a lungul pieptului). Acestia sunt designerii principali, dar si altii, mai putin cunoscuti, precum Manish Arora, Peachoo + Krejberg si Sharon Wauchob, au adus un tribut femeii luptatoare.

Balmain
Foto: style.com

Balmain
Foto: style.com

Pana la sfarsitul Saptamanii Modei pariziene isi vor mai prezenta colectiile, printre altii: Yves Saint Laurent si Stella McCartney (28 februarie), Chanel (29 februarie), Kenzo, Chloe si John Galliano (1 martie), Nina Ricci, Louis Vuitton si Miu Miu (2 martie).

Sursa: style.com