Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și avocat pentru Donald Trump, nu știa că va apărea în filmul „Borat 2”, dar asta nu l-a împiedicat să obțină vineri două nominalizări la Razzies, premii satirice care recompensează cele mai proaste filme al anului dinaintea Oscarurilor, potrivit AFP.

Giuliani in Borat 2Foto: youtube.com

În continuarea aventurilor jurnalistului fictiv kazah, interpretat de comediantul Sacha Baron Cohen, Rudy Giuliani este intervievat într-o cameră de hotel de tânăra și întreprinzătoarea fiică a lui Borat, presupusă a fi minoră, interpretată de actrița bulgară Maria Bakalova.

Scena se termină pe un pat unde domnul Giuliani își strecoară mâna în pantaloni, fără să știe că momentul jenant este capturat de camerele ascunse. Avocatul a negat orice intenție rea din partea sa, explicând că își pune doar cămașa înapoi în pantaloni.

Această performanță, pe cât de memorabilă și involuntară, i-a adus lui Rudy Giuliani o nominalizare la Razzie pentru „cel mai prost rol masculin în rol secundar” și cel mai prost duet alături de Maria Bakalova.

Aceasta din urmă se luptă pentru Globurile de Aur și pare să aibă șanse să fie selectată pentru Oscar.

Actrița Glenn Close a fost, de asemenea, onorată cu nominalizările Razzies pentru rolul ei de matriarh dur în „O American Ode”, care a fost difuzat pe Netflix și a atras reacții mixte.

”Câștigătorii” acestei ediții din 2021 sunt „Dolittle” cu Robert Downey Jr. și drama erotică poloneză a Netflix „365 de zile”, ambele obținând șase nominalizări.

„Golden Raspberry Awards”, denumirea oficială a Razzies, au fost inventate într-un living din Los Angeles în 1981 de foști studenți de film și profesioniști de la Hollywood.

”Norocoșii câștigători” primesc un trofeu reprezentând o zmeură de mărimea unei mingi de golf plasată pe o rolă de film Super 8.