Prințul Harry a vorbit cu fratele său William și tatăl său Charles după acuzațiile de rasism făcute de soția sa Meghan la televiziunea americană care au scufundat monarhia britanică într-o criză profundă, a declarat marți un jurnalist american apropiat de cuplu, informează AFP.

Regina si printul Harry (sursa foto-The Royal Family)Foto: Hotnews

"Harry a vorbit cu fratele său și, de asemenea, cu tatăl său. Mi s-a spus că aceste conversații nu au fost productive, dar sunt fericiți că au început cel puțin această conversație", a declarat Gayle King, celebra gazdă a emisiunii CBS This Morning.

În timpul unui interviu exploziv din 7 martie cu vedeta Oprah Winfrey, Harry și soția sa Meghan au vorbit despre presiunea media de nesuportat, rasism și lipsa de sprijin din partea familiei regale pentru a justifica retragerea lor din monarhie și instalarea lor în Statele Unite.

Fosta actriță americană Megan, în vârstă de 39 de ani, a declart în mod special că, în timpul sarcinii, un membru nenumit al familiei era îngrijorat de culoarea pielii fiului lor Archie, acum în vârstă de 22 de luni.

Harry, în vârstă de 36 de ani, s-a declarat, de asemenea, „dezamăgit” de lipsa de sprijin din partea tatălui său, prințul Charles, care a încetat să-i mai răspundă la telefon o vreme și a dezvăluit că s-a îndepărtat de fratele său William. El a asigurat că familia regală nu este „deloc rasistă”.

Acest interviu a afectat coroana britanică și a reînviat acuzațiile de rasism împotriva ei din partea presei britanice.

Răspunsul reginei Elisabeta a II-a, care s-a angajat să se ocupe „în privat” de acuzațiile făcute de Meghan, nu a satisfăcut cuplul, a spus Gayle King.

„Ceea ce îi face rău este că palatul continuă să spună că vor să se ocupe de acest lucru în privat, deoarece continuă să iasă povești false care o denigrează pe Meghan”, a declarat jurnalista