Sharon Osbourne părăseşte emisiunea „The Talk” de la CBS, după remarcile făcute în apărarea prezentatorului de televiziune Piers Morgan în urma interviului acordat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry, la emisiunea lui Oprah Winfrey luna aceasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reţeaua de televiziune a făcut anunţul vineri, potrivit NBC.

Emisiunea a fost suspendată în 15 martie pentru ca CBS să analizeze problema.

„Ca parte a analizei noastre, am concluzionat că purtarea lui Sharon faţă de colegele sale în timpul episodului din 10 martie nu s-a aliniat valorilor noastre pentru un loc de muncă respectabil”, a transmis CBS într-un comunicat, potrivit News.ro.

Osbourne nu a comentat încă decizia.

CBS a lansat o analiză a episodului în care Osbourne şi co-gazda Sheryl Underwood au avut o dezbatere legat de comentariile lui Morgan despre Markle.

Osbourne şi-a exprimat sprijinul faţă de Piers Morgan, care a renunţat, în urmă cu două săptămâni, la postul de prezentator al emisiunii „Good Morning Britain”, pentru că, aparent, i-a fost cerut să se scuze pentru afirmaţiile făcute în legătură cu declaraţiile lui Markle din interviul acordat lui Oprah Winfrey şi el a refuzat.

Sheryl Underwood a chestionat-o pe colega sa de platou, care a spus: „Mi-a plăcut tot ce a spus? Sunt de acord cu ce a spus? Nu. Pentru că este părerea lui. Nu este părerea mea... Îl susţin pentru libertatea lui de a se exprima şi el este prietenul meu. Nu sunt rasistă... Nu îmi pasă ce culoare sau ce religie are fiecare. Eşti o persoană bună? Asta judec la tine”.

Underwood a continuat: „Ce le spui oamenilor care pot simţi că, în timp ce eşti alături de prietenul tău, pare că validezi ceva rasist spus de el chiar dacă nu eşti de acord? Spun bine?”.

„Învaţă-mă, spune-mi când l-ai auzit spunând lucruri rasiste?”, a răspuns Osbourne. „Simt că sunt pusă pe scaunul electric pentru că am un prieten despre care mulţi oameni cred că este rasist, aşa că asta mă face rasistă?”.

După disputa din studio, reprezentantul lui Osbourne a transmis: „Sharon este dezamăgită, dar imperturbabilă şi deloc suprinsă de minciunile, reformarea istoriei şi amărăciunea care iese acum la iveală. Va supravieţui acestei situaţii, aşa cum a făcut-o mereu şi sufletul ei va rămâne deschis şi bun, pentru că refuză să îi lase pe alţii să o doboare”.

Sharon Osbourne a publicat ulterior pe Twitter un mesaj în care clarifica cele spuse şi se scuza dacă a fost înţeleasă greşit. Ulterior, ea a declarat pentru Variety că s-a simţit „complet luată prin surprindere” de CBS legat de conversaţie.

Interviul acordat de prinţul Harry şi Meghan Markle lui Oprah Winfrey a fost difuzat de CBS pe 7 martie, şi de ITV, în Marea Britanie, pe 8 martie.

Prinţul Harry şi soţia lui au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume. Au făcut acuzaţii de rasism, fără a prezenta dovezi, iar ea a spus că a avut gânduri sinucigaşe. Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. Cei doi au spus că al doilea copil pe care îl aşteaptă este o fetiţă.

La scurt timp, prezentatorul de televiziune Piers Morgan, care a criticat-o de-a lungul timpului pe Markle, a scris pe Twitter că interviul a fost o demonstraţie de actorie. „Este prea târziu pentru nominalizările la Oscar? #meghan Acest interviu este o trădare absolut ruşinoasă faţă de regină şi familia regală”, a spus el, adăugând că discuţia a fost „o absurditate josnică”.

El şi-a menţinut părerea şi în emisiunea pe care o prezenta la ITV. Ofcom, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, a lansat o anchetă asupra „Good Morning Britain", după ce au fost făcute mai mult de 41.000 de plângeri în urma comentariilor lui Morgan despre Meghan Markle.

Sharon Osbourne a fost una dintre cei care l-au apărat deschis pe Morgan privitor la remarcile lui despre soţia prinţului Harry, în urma plecării lui de la „Good Morning Britain”: „Sunt cu tine. Sunt alături de tine. Oamenii uită că eşti plătit pentru părerea ta şi că nu faci decât să îţi prezinţi adevărul”, a scris ea pe Twitter.

Reţeaua CBS a mai anunțat că show-ul va reveni pe 12 aprilie.