Actorul britanic Paul Ritter, cunoscut din filme precum „Quantum of Solace”, „Harry Potter and the Half-Blood Prince” și, mai recent, interpretarea lui Anatoli Diatlov, inginerul-șef al centralei nucleare de la Cernobîl în miniseria HBO cu același nume, a murit, informează BBC și News.ro.

Paul Ritter in ChernobylFoto: HBO

Născut pe 5 martie 1966, în Kent, Paul Ritter şi-a început cariera în teatru în ultimul deceniu al secolului trecut.

A jucat pentru National Theatre în spectacole precum „The Royal Hunt of the Sun”, „All My Sons”, „Coram Boy”, „The Hot-House”, „The Curious Incident of the Dog in the Night- time” şi, mai recent, a fost John Major în „The Audience”. Pentru Royal Shakespeare Company, a avut roluri în montări ca „Troilus and Cressida” şi „The White Devil”.

În 2009, a jucat alături de Amanda Root, Jessica Hynes şi Stephen Mangan în „The Norman Conquests” a Old Vic interpretată pe Broadway, pentru care a fost nominalizat la premiile Tony.

A jucat în numeroase producţii de televiziune, printre care „Chernobyl” şi „Catherine the Great”, iar în ultimii zece ani a dat viaţă personajului Martin Goodman în comedia „Friday Night Dinner” a Channel 4.

Între lungmetrajele în care a jucat se numără „The Libertine”, „Hannibal Rising”, „Quantum of Solace” şi „Harry Potter and the Half-Blood Prince”. Paul Ritter a murit în seara de 5 aprilie, a anunţat într-un comunicat agentul său.

Ritter s-a stins din viață din cauza unei tumori cerebrale.