Audiența premiilor Oscar de sâmbătă noapte s-a prăbușit cu 9,85 milioane de telespectatori în Statele Unite, o scădere de peste 58% față de anul precedent și un minim istoric, potrivit cifrelor comunicate de canalul ABC care a transmis ceremonia.

Premiile OscarFoto: oscar.go.com

La începutul anului 2020, înainte de pandemia care a zguduit Hollywoodul și industria cinematografică, ceremonia Oscar a atras 23,6 milioane de spectatori americani, ceea ce era deja la momentul respectiv cel mai slab scor de audiență înregistrat de eveniment.

Acest rezultat foarte rău a fost așteptat de către experți și este în concordanță cu cifrele realizate în acest sezon de alte premii de film, cum ar fi Globurile de Aur.

Cu cinematografele închise pentru mare parte din 2020 și studiourile care au împins înapoi producții mari, nominalizații la Oscar din acest an erau vizibil necunoscuți de o parte din public, precum câștigătorul serii, „Nomadland”, un film independent cu un buget modest și cu mai mulți actori amatori care își joacă propriile roluri.

Această scădere a audienței la Oscar a fost observată în mod regulat în ultimii ani. În 2014, din nou, seara de gală a atras peste 43 de milioane de spectatori în fața micului ecran.

Printre eșecurile observate anul acesta de mulți experți, absența lui Anthony Hopkins, cel mai bun actor încoronat pentru „Tatăl”. Cu toate acestea, în mod excepțional, organizatorii au schimbat ordinea de prezentare a statuetelor, care se încheie în mod tradițional cu cel mai bun lungmetraj și se încheie cu Oscarul pentru cel mai bun actor.

„La 83 de ani, nu m-am așteptat niciodată să primesc acest premiu, într-adevăr nu”, și-a cerut scuze din Țara Galilor Anthony Hopkins într-un videoclip postat pe Instagram.

De asemenea, el a adus un omagiu amintirii lui Chadwick Boseman, care a murit anul trecut de cancer după filmarea celui mai recent film al său „The Blues of Ma Rainey”. Vedeta a fost considerată marele favorit din categoria celui mai bun actor.