HBO a început luni faza de producţie la "House of the Dragon", un prequel al serialului "Game of Thrones" (Urzeala Tronurilor) a cărui lansare este prevăzută pentru 2022 şi care va fi începutul unei noi saga fantasy, relatează EFE.

Game of ThronesFoto: Google

Producţia a postat luni pe contul de Twitter o imagine de la citirea scenariului în care apar şi viitorii protagonişti Paddy Considine, Olicia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith şi Stebe Toussaint, printre alţii.

"House of the Dragon" este inspirat din cartea "Fire & Blood" (2018), a cărei acţiune se petrece cu 300 de ani înainte de povestea din "Game of Thrones" şi prezintă aventurile familiei Targaryen, una dintre cele mai importante case ale acestui univers de fantezie epică.

În octombrie 2019 s-a aflat că acesta va fi primul serial derivat din fenomenul "Game of Thrones" (2011-2019), care a stârnit senzaţie în întreaga lume, având un record de audienţă şi de premii Emmy (59 în total).

În acelaşi timp în care se dădea undă verde pentru "House of the Dragon" era întreruptă producţia unui alt serial derivat din "Game of Thrones", în care urma să joace Naomi Watts, care însă nu i-a convins pe responsabilii canalului după vizionarea episodului pilot, potrivit Agerpres.