In urma unor noi dezvaluiri, situatia financiara a cantaretului Michael Jackson este mai critica decat s-a estimat inital. El nu a reusit sa mai plateasca rate in valoare de 153.000 de dolari dintr-un credit de 4 milioane de dolari, obtinut in urma ipotecii locuintei familiei Jackson din Encino, California.

Astfel, autoproclamatul Rege al Muzicii Pop se afla sub amenintarea unui faliment. Reprezentantii acestuia insa evita sa comenteze situatia.

Jackson mai are datorii si la un alt credit de 24,5 milioane dolari pentru faimosul Neverland Ranch. In acest caz, creditorul, Financial Title Co. a anuntat ca scoate ferma megastarului la licitatie publica pe 19 martie.

Daca licitatia va avea loc, cantaretul isi va lua "La revedere" de la jucariile lui preferate: roata Ferris, caruselurile, trenuletul sau paraphernalia, inspirata din "Vrajitorul din Oz". Si va fi nevoit sa plateasca fiscului cel putin 5 milioane de dolari datorita impozitului pe profit. Neverland a fost cumparata in 1988 cu 12-14 milioane de dolari si va fi vanduta cu minim valoarea creditului. Astfel, rezulta un profit de minim 10 milioane de dolari, din care jumatate reprezinta impozitul pe profit.

Artistul are o singura sansa pentru a evita situatia jenanta in care se afla momentan. Trebuie sa inceapa sa cante din nou.

Fox News a dezvaluit ca AEG Live, o companie britanica de evenimente, i-a oferit megastarului american 10 milioane de dolari garantat pentru o serie de 10 concerte ce ar trebui sustinute la Millenium Dome in Londra. Contractul are o optiune de prelungire pana la 30 de concerte, rezultand un venit de 30 de milioane de dolari. Show-ul trebuie sa cuprinda toate cantecele de pe albumul "Thriller", ajuns anul acesta la a 25-a aniversare, si inca cel putin sase hituri clasice de pe celelalte albume ale lui Michael.

O sursa apropiata familiei Jackson a declarat pentru CNN ca "ferma lui Michael nu va mai fi licitata. Problemele financiare vor fi rezolvate in timp util. Sunt destui creditori dispusi sa il sprijine. Piata imobiliara din SUA e in cadere acum si Jackson e la fel de afectat ca orice alt american".