Un judecător din California i-a acordat actorului american Brad Pitt custodia comună a copiilor săi în procedura de divorţ cu fosta sa soţie, actriţa Angelina Jolie, care cere custodie deplină, conform presei americane, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nici avocaţii celor doi actori, nici reprezentantul lui Brad Pitt (57 de ani) nu au răspuns la solicitările AFP.

Decizia, luată de judecătorul pensionat John Ouderkirk, care oficiază într-un cadru privat şi nu într-un tribunal, validează principiul custodiei comune, în care părinţii au drepturi egale, potrivit site-ului de ştiri TMZ.

Decizia vine la aproape cinci ani după ce Angelina Jolie (46 de ani) a depus cererea de divorţ, în septembrie 2016. Actriţa a sesizat justiţia pentru a obţine demiterea judecătorului în acest dosar, o procedură încă în desfăşurare.

Această decizie se referă la cinci dintre cei şase copii ai fostului cuplu, Maddox Jolie-Pitt (19 ani) fiind acum major, şi poate fi atacată în justiţie.

Brad Pitt şi Angelina Jolie nu mai sunt căsătoriţi oficial din aprilie 2019, însă nu au rezolvat încă problema partajului.

În 2018, cele două vedete de la Hollywood au ajuns la un acord temporar pentru custodia comună a copiilor lor, în condiţii care au rămas confidenţiale, dar nu au putut conveni asupra unei formule permanente.

O anchetă a fost lansată de FBI după un incident raportat de TMZ, care ar fi avut loc în septembrie 2016. În timpul unei călătorii cu avionul, Brad Pitt s-ar fi comportat abuziv, verbal şi fizic, cu copiii săi. La finalul investigaţiilor, poliţia federală americană a decis să nu iniţieze nicio urmărire penală.

Considerat timp de un deceniu cel mai strălucitor cuplu de la Hollywood, Angelina Jolie şi Brad Pitt au fost oficial împreună din 2005 până în 2016. Ei au împreună trei copii biologici şi au adoptat alţi trei - Maddox, Pax şi Zahara.