Cântăreţul şi fotograful canadian Bryan Adams va realiza fotografiile pentru calendarul Pirelli pe 2022, a anunţat marţi producătorul italian de anvelope, scrie Reuters, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt mândru că am fost ales să fotografiez pentru Calendarul Pirelli 2022. Combinaţia de fotografia cu muzică pentru calendar este foarte interesantă şi va conţine desigur nişte oameni extraordinari", a spus Adams.

Artistul în vârstă de 61 de ani va începe să lucreze în câteva săptămâni. Pe pagina sa de Facebook a precizat că detalii vor fi anunţate în lunile următoare.

Adams este cunoscut pentru melodiile sale precum "Summer of '69", "Heaven" şi balada "(Everything I Do) I Do It for You", care a fost pe coloana sonoră a filmului din 1991 "Robin Hood: Prince of Thieves".

Ca fotograf, el a realizat pictoriale cu celebrităţi precum actorul Mads Mikkelsen, muzicianul Mick Jagger, modelul Naomi Campbell, dar şi cu regina Marii Britanii Elizabeth a II-a. El a publicat şi albume foto, inclusiv una despre soldaţii britanici răniţi.

Calendarul Pirelli a fost publicat prima dată în anii 1960. Este distribuit în ediţie limitată şi dăruit de obicei clienţilor companiei. În ultimii ani, formatul clasic cu top-modele sumar îmbrăcate a fost înlocuit de teme mai artistice, cu celebrităţi din domenii diferite.

Ediţia 2021 a calendarului a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.