Actorul american Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile sale din Deliverance, Superman și Network a murit la vârsta de 83 de ani, scrie presa din Statele Unite, preluată de Reuters.

Ned Beatty în Superman (1978)Foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Actorul, fost nominalizat la premiile Oscar, a murit din cauze naturale în casa sa din Los Angeles, a spus fiica sa Blossom Beatty pentru Holywood Reporter. Agenția care îl reprezenta, Shelter Entertainment Group, a confirmat informația.

”Ned s-a stins din cauze naturale duminică dimineață, înconjurat de familie și de cei apropiați”, a spus Deborah Miller, manager la Shelter Entertainment.

Născut în Louisville, Kentucky, Beatty și-a început cariera în teatru înainte să primească primul rol, în filmul Deliverance, unde a jucat alături de Burt Reynolds și Jon Voight.

Beatty a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar în 1976, pentru rolul directorului de televiziune Arthur Jensen din pelicula Network. El a apărut în peste 150 de filme și seriale de televiziune. El era căsătorit cu Sandra Johnson, și are opt copii.