Actorul și regizorul James Franco a fost de acord să plătească peste 2 milioane de dolari pentru soluţionarea unui proces în care este acuzat de comportament sexual neadecvat, potrivit unor documente citate de NBC, relatează News.ro.

James Franco (stanga) alaturi de Seth Rogen (centru)Foto: Matt Winkelmeyer / Getty Images / Profimedia

Pe numele lui Franco a fost deschis un proces colectiv în 2019. Sarah Tither-Kaplan şi Toni Gaal, care au participat la cursurile şcolii lui de actorie, Studio 4, ce a funcţionat între 2014 şi 2017, au susţinut că ele şi altele au fost constrânse de Franco şi partenerii lui să filmeze acte sexuale evidente.

În proces, şcoala sa de actorie a fost descrisă ca „frauduloasă”. Miercuri a fost făcut public că echipa de avocaţi a reclamantelor a propus o înţelegere de 2,2 milioane de dolari unui judecător din Los Angeles, care urmează să o aprobe.

La momentul demarării acţiunii legale, un avocat al lui Franco a spus că acuzaţiile au fost demontate şi le-a respins ca reprezentând „un proces obscen menit să aducă publicitate”.

Aproximativ 1 milion de dolari din plată va reveni reclamantelor şi puţin peste 1 milion de dolari, într-un „fond comun” pentru soluţionarea unor posibile acuzaţii ce ar putea să apară din partea altor membri ai procesului colectiv.

Citește și: