Samuel Ingham III, care a fost desemnat de tribunal avocat al cântăreţei Britney Spears, şi-a anunţat demisia din cazul tutelei artistei pop, scrie Variety, preluată de News.ro.

Fanii lui Britney Spears au protestat la procesul privind tutela cantareteiFoto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ingham a depus actele marţi, cerând Curţii Superioare din Los Angeles să îl revoce din postul de reprezentat legal al lui Spears.

„Samuel D. Ingham III, prin aceasta, demisionează din funcţia de avocat numit de curte pentru Britney Jean Spears, aflata sub tutelă, începând cu numirea unui nou avocat”, se arată în documente.

Ingham a reprezentat-o pe Spears timp de 13 ani, de când a fost plasată sub tutelă. În 2008, tribunalul a făcut acest aranjament, cu tatăl ei, Jamie Spears, ca unic tutore.

Aceasta este a treia demisie anunţată în cazul tutelei lui Spears, după cea a companiei fiduciare Bessemer Trust, care a citat obiecţiile prezentate de cântăreaţă în audiere, şi a lui Larry Rudolph, care a reprezentat-o pe Britney Spears timp de 25 de ani ca manager.

Un judecător a respins miercurea trecută cererea de a-l înlătura pe tatăl cântăreței Britney Spears din rolul de co-tutore al averii ei. Spears, în vârstă de 39 de ani, se află sub tutela tatălui ei din 2008.

Cântăreața americană ceruse judecătorului să pună capăt tutelei „abuzive”, care i-a marcat viața în ultimii 13 ani și l-a denunțat pe tatăl ei pentru controlul exercitat asupra vieții ei.

Britney Spears a afirmat luna trecută, într-un mesaj publicat pe contul ei de Instagram, că nu ştie dacă va mai concerta vreodată. Spears nu a mai urcat pe scenă de la sfârşitul anului 2018.