Actrita frantuzoaica Marion Cotillard, care a castigat recent un Oscar, a nascut controverse atunci cand a afirmat ca State Unite au fost implicate in atacurile de la 11 septembrie 2001.

Marion Cotillard a spus deschis, in timpul unui interviu, ca este de parere ca guvernul SUA ar fi avut legatura cu atacurile teroriste de la World Trade Center. In acea discutie, Cotillard a subliniat ca atentatul a fost dirijat de conducerea Americii.

"Un turn...mi se pare ca era in Spania...a ars timp de 24 de ore, dar nu s-a prabusit", a spus actrita. "Insa turnurile WTC au cazut in cateva minute. Cred ca suntem mintiti in legatura cu unele lucruri", a mai adaugat Cotillard.

Cotillard crede ca turnurile WTC erau un complex demodat care necesita imbunatatiri si ca proprietarii celor doua cladiri stiau ca i-ar costa mai mult sa le renoveze decat sa le demoleze.

"Sugeau banii degeaba. Sa pui din nou cabluri noi, sa schimbi aparatura, toate chestiile astea ar fi costat mult mai mult in comparatie cu distrugerea lor", a spus actrita.

Castigarea unui Oscar poate fi un mare pas inainte pentru cariera unui actor, insa teoriile conspiratiei pe care le avanseaza Cotillard sunt, in opinia unora, echivalente cu taierea crengii de sub picioare din punct de vedere profesional.

Actrita a mai pus la indoiala si veridicitatea primului pas pe Luna facut de americani in 1969: "Chiar a pasit omul acela pe luna?", a intrebat ea. "Am vazut o multime de documentare despre asta si chiar ma intreb daca e adevarat. Oricum, eu nu cred tot ce-mi spun ei, asta-i clar”, a adaugat Cotillard.

Sursa: news.com.au