Nanci Griffith, cantautoare americană recompensată cu Grammy, care a compus melodii folk şi country printre care şi ''Love at the Five and Dime'', a decedat la vârsta de 68 de ani, a anunţat casa de discuri Rounder Records într-un comunicat dat vineri publicităţii.

Nanci Griffith in 2011Foto: Stephanie Paschal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Griffith a murit în Nashville, iar cauza decesului nu a fost făcută publică, potrivit revistei de specialitate Variety, preluată de Agerpres.

Născută în Texas, Griffith a cunoscut succesul după ce a compus melodii precum ''Love at the Five and Dime'', un hit interpretat de cântăreaţa Kathy Mattea, şi ''Outbound Plane'', înregistrat de Suzy Bogguss. Cântăreaţa şi-a botezat stilul muzical ''folkabilly''.

Griffith a mai înregistrat dueturi cu Emmylou Harris, John Prine, Willie Nelson, precum şi cu alţi artişti.

''Am aflat cu profundă tristeţe că Nanci Griffith s-a stins din viaţă'', a precizat Rounder Records. ''Condoleanţe familiei, prietenilor şi numeroşilor fani''.

Griffith a fost premiată cu Grammy pentru cel mai bun album folk contemporan graţie materialului discografic ''Other Voices, Other Rooms'', din 1993, o colecţie de cover-uri de melodii country clasic.