Actorul de comedie Norm Macdonald, scenarist al emisiunii „Saturday Night Live”, a murit la vârsta de 61 de ani din cauza unui cancer, potrivit Variety, informează News.ro Norm Macdonald mai e cunsocut pentru numeroasele sale roluri recurente în mai multe seriale de comedie, dar și în apariții în filme de lung metraj de la HollyWood.

Norm Macdonald Foto: Chris Pizzello / PA Images / Profimedia Images

Macdonald a fost bolnav aproximativ zece ani fără a-şi dezvălui suferinţa.

Pe reţelele de socializare, zeci de actori şi oameni de televiziune, între care Seth Rogen, Jon Stewart, Ron Funches şi Jim Gaffigan, l-au omagiat ca „unul dintre cei mai buni comedianţi care au existat”.

Norm Macdonald şi-a început cariera ca scenarist pentru „Roseanne” în 1992, după ce susţinuse numeroase reprezentaţii în cluburi din Canada. S-a alăturat „Saturday Night Live” un an mai târziu şi, în 1994, a început să prezinte rubrica „Weekend Update”. În 1998, a fost înlocuit de Colin Quinn. Era cunoscut pentru umorul său sec şi imitarea unora ca Burt Reynolds, David Letterman, Larry King şi Quentin Tarantino.

După ce a fost înlocuit, el l-a acuzat pe Don Ohlmeyer, director al NBC, că l-a concediat din cauza glumelor controversate cu privire la procesul lui O.J. Simpson, deşi Ohlmeyer a spus că a fost vorba despre audienţa în scădere. „Ei bine, e oficial în sfârşit: crima este legală în statul California”, a spus Macdonald într-una dintre ediţii.

Ulterior, Macdonald a creat „The Norm Show” cu Bruce Helford, care a fost difuzat de ABC între 1999 şi 2001. Din distribuţie făceau parte Laurie Metcalf, Ian Gomez, Max Wright, Artie Lange şi Faith Ford.

În anii 1990, Macdonald a apărut în filme ca „Billy Madison”, „The People vs. Larry Flynt”, „Dr. Dolittle” şi „Dirty Work”. Mai recent, el şi-a împrumutat vocea pentru un personaj din „The Orville”, serial de comedie SF cu Seth MacFarlane. Al treilea sezon al acestuia urmează să fie lansat pe Hulu.