James ”Jamie” Spears, tatăl lui Britney Spears, a fost înlăturat din rolul de tutore al averii cântăreţei, a decis un judecător din Los Angeles, potrivit news.ro.

Fanii lui Britney Spears au protestat la procesul privind tutela cantareteiFoto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Judecătoarea Brenda Penny de la Curtea Superioară a districtului Los Angeles a hotărât miercuri ca tatăl lui Britney Spears să fie suspendat ca tutore, o modificare pe care cântăreaţa a cerut-o în urmă cu un an şi care o va aduce pe calea libertăţii pentru prima dată din 2008, potrivit avocatului ei.

Jamie Spears a depus luna trecută cererea de dizolvare a tutelei, după ce fiica lui a solicitat să fie înlocuit cu un tutore profesionist.

Britney Spears, în vârstă de 39 de ani, a descris situaţia în care se află ca „abuzivă”, la prima ei audiere, care a avut loc vara aceasta, în care a susţinut că a fost împiedicată să se căsătorească, să aibă alţi copii.

„Situaţia nu este realistă... Această situaţie este toxică”, a spus judecătoarea.

Ea a aprobat ca John Zabel, contabil, să fie succesorul lui Jamie Spears, care trebuie să înmâneze documentele averii starului noului tutore.

O audiere pentru analizarea suspendării şi a unei cereri de încheiere a tutelei este stabilită pentru 12 noiembrie, cu trei săptămâni înainte de a 40-a aniversare a lui Britney Spears.

Cântăreaţa nu a comentat încă hotărârea Curţii.

Avocatul ei, Mathew Rosengart, le-a declarat reporterilor şi fanilor ulterior audierii că hotărârea este „un pas semnificativ spre libertatea ei”.

El a descris ultimii zece ani din viaţa clientei lui ca „un coşmar kafkian”. Rosengart speră ca procesul de eliminare a tutelei să se încheie toamna aceasta. Avocatul a lăudat mişcarea #FreeBritney ca „esenţială” în decizia judecătoarei.

Referințe: