Marc Pilcher, un stilist și make-up artist care a câștigat un premiu Emmy pentru munca sa la serialul „Bridgerton” difuzat de Netflix, a murit din cauza COVID-19 la doar câteva săptămâni după ce i-a fost decernat ilustrul premiu, relatează Insider.

Marc PilcherFoto: A.M.P.A.S. / PictureLux / Profimedia Images

Anunțul a fost făcut de familia sa prin intermediul Curtis Brown, agenției de impresariat care îl reprezenta:

„Cu cea mai mare durere vă confirmăm că Marc Elliot Pilcher, designer și stilist nominalizat la Premiul Oscar și câștigător al unui Premiu Emmy, s-a stins din viață duminică, 3 octombrie 2021, după o luptă cu COVID-19”, afirmă comunicatul transmis revistei Variety.

Familia sa afirmă de asemenea că bărbatul se vaccinase cu ambele doze ale vaccinului anti-Covid și că nu ar fi avut alte probleme de sănătate.

Vaccinurile anti-Covid reduc dramatic probabilitatea de spitalizare și deces din cauza COVID-19 însă dezvoltarea unor forme grave ale bolii are loc în cazuri extrem de rare.

Pilcher primise premiul Emmy pe 11 septembrie la Los Angeles.

Anterior acesta lucrase la alte seriale, filme și piese de teatru, fiind nominalizat în 2018 pentru un Premiu Oscar datorită muncii sale la drama istorică „Mary Queen of Scots” în care au jucat Saoirse Ronan și Margot Robbie.