Actriţa spaniolă Veronica Forqué, care a interpretat celebrul personaj ''Kika'' din filmul cu acelaşi nume al lui Pedro Almodovar, s-a sinucis, iar corpul său neînsufleţit a fost găsit luni în locuinţa sa din Madrid, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actriţa în vârstă de 66 de ani, una dintre cele mai populare din cinematografia spaniolă a anilor 1980 şi 1990, cunoscută pentru rolurile sale din "?Qué he hecho yo para merecer esto!") ("Ce am făcut ca să merit asta?") şi "Matador", regizate de Pedro Almodovar, "s-a sinucis în casa ei din Madrid", a explicat sursa, fără să ofere alte informaţii.

"Adio Veronica Forqué. Am lucrat cu ea în urmă cu câţiva ani şi îmi amintesc de o femeie dulce, spirituală şi o foarte bună parteneră de joc. RIP", a scris pe Twitter actorul Antonio Banderas, la scurt timp după anunţul morţii actriţei.

Născută la Madrid în 1955, ea era fiica regizorului José Maria Forqué şi a scriitoarei Carmen Vazquez-Vigo. Şi-a făcut debutul în cinematografie sub îndrumarea tatălui ei la începutul anilor 1970.

Veronica Forqué a fost recompensată cu patru premii Goya, pentru cea mai bună actriţă (în 1988 şi 1994 pentru "Kika") şi cea mai bună actriţă în rol secundar (1987 şi 1988).