Actorul american James Franco, acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe femei, a recunoscut că a avut relații „consensuale” cu mai multe cursante de la ora sa de teatru și a considerat că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple, potrivit AFP.

James Franco (stanga) alaturi de Seth Rogen (centru)Foto: Matt Winkelmeyer / Getty Images / Profimedia

Printre acuzatoarele lui Franco, acum în vârstă de 43 de ani, se numără patru foste cursante ale școlii pe care o înființase la Hollywood. Acestea denunțaseră public comportamentul inadecvat al actorului în 2018, după ce acesta din urmă a primit Globul de Aur purtând o butoniera în sprijinul organizației Time's Up pentru apărarea victimelor agresiunii sexuale.

„Uite, recunosc, m-am culcat cu niște fete de la facultate”, a spus artistul într-un interviu difuzat joi la radioul SiriusXM, primul său pe acest subiect din 2018.

"Pe parcursul predării, m-am culcat cu anumite cursante, și a fost un lucru rău. Dar nu de asta am deschis școala", se apără el.

O studentă a povestit în special cum a participat, împreună cu alte câteva femei, la o scenă de nud când Franco ar fi îndepărtat foliile de plastic de protecție care acopereau părțile intime ale actrițelor în timp ce el juca scene simulate de sex oral.

Alte două au susținut că actorul le-a cerut lor și altor actrițe să-și dea jos topul în timp ce filmau la un club de striptease.

O altă persoană susține că Franco ar fi dat de înțeles că ar putea primi anumite roluri dacă fac toate aceste lucrui.

Artistul și avocații săi au respins mereu aceste acuzații.

În interviul său, Franco a negat încă o dată că ar fi avut relații cu studentele înscrise la un curs intitulat „scene de sex”. El asigură că acest curs a avut un „titlu provocator”, dar nu a fost destinat în mod special să instruiască participanții despre aceste scene erotice.

„Nu a fost un plan machiavelic din partea mea (...) dar da, au fost cazuri în care am avut ceva consensual cu unele dintre fete și nu ar fi trebuit”, a spus el.

În apărarea sa, a vorbit despre dependența sa de alcool când era adolescent, crezând că a înlocuit-o ca adult cu o dependență de sex și de propria celebritate.