După luni de negocieri, catalogul muzical al lui David Bowie a fost vândut către Warner Chappell Music pentru o sumă care se ridică la 250 de milioane de dolari, au confirmat surse pentru Variety.

HotNews.roFoto: Hotnews

Catalogul se întinde pe şase decenii şi include melodii precum „Heroes”, „Changes”, „Space Oddity”, „Fame”, „Let’s Dance”, „Rebel Rebel”, „Golden Years”, „Ziggy Stardust”, „All the Young Dudes”, colaborarea sa din 1981 cu Queen „Under Pressure” alte sute de melodii.

Acordul cuprinde melodii de pe cele 26 de albume de studio David Bowie lansate în timpul vieţii, precum şi lansarea postum a albumului de studio, „Toy”, care apare vineri. Include, de asemenea, cele două albume de studio cu Tin Machine, împreună cu piese lansate ca single-uri din coloane sonore şi alte proiecte.

În septembrie anul trecut, administratorii averii lui Bowie auanunţat un parteneriat global cu Warner Music, care va aduce vastul catalog de muzică înregistrată al regretatului artist din 1968 până în 2016 sub umbrela companiei.

Acordul include albumele lui Bowie din 2000 până în 2016, care au fost lansate iniţial prin Sony Music. Vestea că administratorii averii lui Bowie erau în negocieri pentru a vinde drepturile de publicare a muzicii artistului a fost anunţată iniţial de Financial Times în octombrie.

Un concert caritabil, cu Def Leppard şi membri ai formaţiei Duran Duran, care îl va onora pe David Bowie, va avea loc pe 8 ianuarie. Artistul ar fi împlinit 75 de ani.

Într-o declaraţie, care confirmă informaţia de luni, co-preşedintele şi CEO-ul Warner Chappell Music, Guy Moot, a declarat: „Noi toţi cei de la Warner Chappell suntem extrem de mândri că administratorii averii lui David Bowie ne-au ales să avem grijă de unul dintre cele mai inovatoare, influente şi de durată cataloage din istoria muzicii. Acestea nu sunt doar cântece extraordinare, ci şi repere care au schimbat cursul muzicii moderne pentru totdeauna”.

David Bowie a murit, din cauza unui cancer, pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise 69 de ani. A lăsat în urmă o operă amplă, pe care Warner Music o relansează ca parte a unui acord de licenţiere. (News.ro)