Unul din cele mai bune filme din toate timpurile din MonsterVerse urcă repede în numărul de vizualizări. Începând cu noua „Godzilla” din 2014, ambițioasa franciză MonsterVerse de la Legendary Pictures – reluare a filmelor kaiju clasice de la studioul japonez Toho – s-a dovedit a fi una din cele mai bune tentative de la Hollywood de a concura cu formulele Marvel, scrie We Got This Covered.

KongFoto: Netflix

Până acum, MonsterVerse înseamnă patru filme. După „Godzilla” a fost „Kong: Skull Island” în 2017, „Godzilla: King of the Monsters” în 2019 și „Godzilla vs. Kong”. După statisticile de la Flix Patrol, „Kong: Skull Island” retrăiește succesul și era săptămâna trecută al 24-lea cel mai popular film pe Netflix în lume, după ce urcase nu mai puțin de 30 de poziții.

Povestea tradițională a lui Kong care atacă New York-ul și-i cade cu tronc (la propriu) o femeie este foarte familiară spectatorilor după originalul din 1933 și reluarea din 2005 a lui Peter Jackson. „Skull Island” a optat pentru ceva diferit, arătându-l pe Kong pe teren propriu.

Plasat în 1973, urmărește o echipă de oameni de știință și veterani din războiul din Vietnam care călătoresc pe o insulă necartografiată și descoperă faimoasa maimuță gigantică și alte creaturi înspăimântătoare care o populau.

Cu Tom Hiddleston, Brie Larsen și Samuel L. Jackson, „Skull Island” este un animal ciudat, pentru că a fost inițial apreciat mai bine de critici (75%), în timp ce spectatorii (69%) n-au fost chiar dați pe spate. Asta îl face cel mai bine evaluat film de către specialiști, împreună cu „Godzilla vs. Kong” (tot cu 75%).

După ce cei doi titani s-au și confruntat, e greu de spus în ce direcție o va lua MonsterVerse; dar, judecând după popularitatea lui „Kong: Skull Island” în streaming, o nouă apariție a lui Kong este ca și sigură.