Duminica, Ana Violeta, fiica Andreei Marin si a lui Stefan Banica jr. va fi botezata crestineste. Evenimentul nu va avea loc la o biserica, cum este normal, ci la casa celor doi. Preotul care va oficia slujba, este chiar duhovnicul cuplului, Ioan Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon Vechi, scrie “Libertatea”.

Intrebat de ziaristi, preotul sustine ca botezul in propria casa este “la alegerea credinciosului”. “Se poate face la fel de bine si acasa, mai ales in situatii speciale ca acestea. Puneti-va in locul lor. Ce ati face? N-ati prefera sa va aparati intimitatea? Eu sunt si duhovnicul lor si credeti-ma ca amandoi ar putea sa fie model de moralitate si intelepciune pentru multi”, a declarat preotul pentru “Libertatea”

El sustine ca nu este nici o diferenta intre botezul acasa sau in biserica. Masa din casa Andreei Marin si a lui Stefan Banica jr. va deveni pentru scurt timp altar pentru botezul micutei Ana Violeta. “Altarul poate fi orice masa din casa, pusa spre est si pe care se asaza Sfanta Evanghelie si cele trebuincioase slujbei”, declara parintele Ioan Iordache.

Cei doi au ales insa sa isi imbisericeasca fiica dupa botez. Ei o vor duce pe micuta in biserica pentru a o inchina la icoane si pentru impartasanie, dezvaluie preotul.

Preotul Ioan Iordache lucreaza de aproape patru ani la ridicarea unui centru pentru copiii supradotati, dar fara posibilitati materiale. Acesta se va numi “Asezamantul socio-medical Sf. Spiridon Vechi” si va fi gata la inceputul acestei veri. “Aproape 6 milioane de euro a costat totul. Primii bani i-am avut de la Adrian Nastase, cand era premier, in 2004, dar si Traian Basescu ne-a ajutat, cand era primar general. Va fi un loc de invatatura, de hrana, dar si de alinare medicala si hrana spirituala pentru zeci de copii”, spune preotul Iordache pentru “Libertatea”.

Si “Click” s-a precoupat de evenimentul saptamanii. Ziaristii au aflat amanunte din culisele petrecerii de botez a micutei Ana Violeta.

Petrecerea de dupa botezul de acasa nu va fi deloc una fastuoasa. Cuplul Marin-Banica a ales in meniul de la Clubul Diplomatilor, unde se va tine petrecerea, numeroase preparate moldovenesti, dar si mancarea traditionala a oricarei petreceri: gratare si mici.

Invitatii se vor delecta pe melodii populare din Moldova si cu muzica asigurata de DJ profesionisti.

Acest eveniment i-a facut pe cei doi sa scoata din buzunar 10-15 mii de euro, cu mult mai putin decat sotii Columbeanu, care i-au facut botezul fiicei lor pe fabuloasa suma de 250 de mii de euro, fiind cel mai extravagant botez din Romania.

Andreea Marin se tine insa de promisiune si nu doreste sa-si transforme copilul intr-o mascota.

Pentru decorul salii de la Clubul Diplomatilor, Andreea Marin a ales auriul ca nuanta de baza. La eveniment sunt asteptati aproximativ 140 de invitati care vor avea la dispozitie un bufet suedez clasic, completat de preparate specifice moldovenesti, alese chiar de Andreea, scrie “Click!”.

Angajatii de la Clubul Diplomatilor au refuzat sa vorbeasca despre eveniment, pastrand secretul impus de cei doi.

Videoclipul melodiei “Te iubesc, femeie”, lansat in 2001, a aprins scinteia intre protagonistii Stefan Banica jr. si Andreea Marin. Cei doi s-au casatorit in mare secret in SUA, in urma cu doi ani.

In decembrie 2007 “Zina” a nascut-o pe Ana Violeta. In plan profesional, Andreea Marin va reveni in acest an la TVR cu doua evenimente: Gala UNICEF din 10 mai si o emisiune saptaminala de divertisment care se va numi “Pretuieste viata” si care va incepe din toamna., mai dezvaluie “Click!”