Spotify a eliminat de pe platformă 70 de episoade din podcastul popular găzduit de Joe Rogan înregistrate înainte de 2019, în contextul controversei create de afirmaţiile acestuia cu privire la vaccinarea anti-Covid, scrie Variety, potrivit News.ro.

Neil Young si Joe RoganFoto: Alice Chiche / AFP / Profimedia Images

Cele 70 de episoade eliminate vineri au fost înregistrate între 2009 şi 2018 - înainte de pandemia de Covid-19.

Controversa asupra dezinformării despre coronavirus în pdcastul lui Rogan s-a amplificat în ultimele două săptămâni, determinându-l pe Neil Young şi pe alţii să ceară ca muzica lor să fie retrasă de pe Spotify.

Dar controversele provocate de Rogan nu s-au limitat la Covid.

Cântăreaţa India Arie a spus săptămâna aceasta că îşi retrage muzica şi podcasturile de pe Spotify, afirmând că „îl găsesc pe Joe Rogan problematic pentru alte motive decât interviurile despre Covid... Pentru mine, este vorba de limbajul în legătură cu rasa”.

Ulterior, Arie a postat un videoclip pe Instagram în care a adunat 24 de situaţii în care Rogan a folosit în podcastul său un cuvânt rasist la adresa persoanelor de culoare. „El n-ar trebui nici măcar să rostească cuvântul”, a spus Arie. „Nu-l spui în niciun context. Nu-l spui. Aceasta este poziţia mea”.

Nu este clar dacă episoadele eliminate de Spotify vineri le-au inclus pe cele în care Rogan a folosit insulta rasială.

Rogan, într-o postare pe Instagram sâmbătă dimineaţa, a spus că a fost „cel mai regretabil şi mai ruşinos lucru despre care am vorbit vreodată în public”, deşi a spus că nu a folosit cuvântul ani de zile.

Citește și:Neil Young își retrage muzica de pe Spotify, acuzând dezinformările privind Covid ale lui Joe Rogan / Contractul uriaș pe care l-ar avea fostul luptător UFC cu platforma