​Poate că „Billions” și-a pierdut una din axe prin plecarea lui Bobby „Axe” Axelrod, dar a revenit cu aceleași dialoguri tăioase și pe aceleași coordonate. Este vorba tot despre confruntarea dintre un procuror agresiv și un miliardar nu mai puțin combativ, dar noul sezon țintește acum în toată clasa super-bogaților, vorbind deschis despre inegalitatea veniturilor și consecințele ei.

BillionsFoto: Netflix

Retragerea lui Damian Lewis (Axelrod) a lăsat un gol, dar acesta este perfect acoperit de Corey Stoll în rolul lui Mike Prince, rivalul care l-a eliminat pe Axe și i-a preluat compania, transmițând o undă de șoc în întreaga organizație.

Doar că Prince a câștigat cu sprijinul procurorului general al statului New York, Chuck Rhoades (jucat de Paul Giamatti), pe care apoi l-a trădat, lipsindu-l de trofeul îndelung visat - arestarea cu surle și trâmbițe a lui Axelrod.

Consecința este că Rhoades, oricând dornic de o bătălie, se întoarce împotiva lui Prince pe când acesta se luptă să-și domine noua companie populată de profesioniști căliți care-l privesc cu scepticismul dur al celor care au depus ofrande la altarul lui Axe.

Sunt două conflicte paralele, dar care se împletesc într-o acțiune trepidantă și învigorează un serial care devenise cam monoton. Narațiunea este dintr-o dată plină iar de tensiune, realimentată de noua ciocnire a titanilor.

Cu un scor de 8,4/10 la IMDb, „Billions” se așează confortabil în categoria „merită din plin vizionarea”. „Bogăție înseamnă război”, spune sloganul producției de la Showtime. Și toți preferăm să vedem războaie din fotoliu, pe micul ecran. Mai rău este că și bogăția este tot acolo.

Surse: CNN Entertainment