„La Hollywood, egalitatea este un mit și toată lumea acceptă ca actrițele să câștige mult mai puțin decât bărbații. Nu înțeleg de ce. De ce trebuie să stăm în spate?”, a declarat luna trecută Beyoncé. Nu e nimic nou.

Sharone StoneFoto: Columbia TriStar Film

Chiar dacă au trecut 30 de ani de când „Basic Instinct” a fost un succes fenomenal, aflăm de la Sharon Stone că ea și Michael Douglas au primit „cecuri foarte, foarte diferite”, deși au avut roluri egale în dimensiune, importanță și densitate.

Dar Stone a povestit și cum a găsit un mod de a-și face mai profitabilă prestația: „A fost nemaipomenit de interesant și atrăgător pentru că mi s-au croit ținute incredibile. Am introdus în contract că pot să păstrez hainele”. Da, a rămas cu splendida rochie albă mini croită pentru ea de designera Ellen Mirojnick.

Foto: Columbia TriStar Film

Actrița a recunoscut că mulți s-au gândit că e „nebună” când a adăugat în contract clauza de garderobă, dar a făcut-o pentru că a știut că „nu era plătită mult în comparație” cu Douglas.

„Eu am luat $500.000. Michael a luat 14 milioane. Așa că a fost un lucru chiar inteligent să-mi păstrez hainele.” Este surprinzător că diferența între ei a fost de 13,5 milioane – chiar dacă era debutantă, ea tot a fost o stea în film.

Răsplata consistentă a venit ulterior

Stone nu se poate plânge și de filmele în care a jucat după aceea. Cu doar un an mai târziu, a încasat 2,5 milioane pentru „Sliver”. Iar „Basic Instinct 2” i-a adus $13,6 milioane în 2006.

Faptul că a fost nominalizată la Oscar în 1995 pentru „Casino” a ajutat-o în carieră, fără îndoială. Așa că Sharon Stone, ajunsă acum la 63 de ani, are o avere netă estimată la 60 de milioane de dolari. Și puține dive de la Hollywood se pot lăuda că au fost muze pentru Paul Verhoeven și sunt membre MENSA.

Surse: SheKnows, Yahoo!Entertainment,The Richest