Netflix îşi continuă colaborarea cu Dave Chappelle. Umoristul, care a realizat audienţe importante pentru platformă, a fost invitat să producă noi episoade speciale în colaborare cu unii dintre apropiaţii săi, relatează The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Dave Chappelle Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prima dintre cele patru emisiuni încredinţate lui Chappelle va fi difuzată pe 28 februarie. Într-un program numit „Earthquake: Legendary” va fi Nathaniel Martin Stroman, supranumit „Earthquake”. Comediantul Donnell Rawlings va face parte şi el din program şi alte nume vor fi anunţate în curând.

„Fac această meserie de mult timp şi comedianţi precum Earthquake şi Donnell nu sunt doar prieteni, ci inspiraţii pentru propria mea carieră”, a spus Chappelle, într-un comunicat.

Criticile aduse lui Dave Chappelle

Precedentul program al lui Dave Chappelle, „The Closer”, a provocat o polemică după glumele umoristului despre gen.

„Genul este un fapt. Fiecare om din această cameră, fiecare om de pe Pământ a trecut printre picioarele unei femei pentru a fi pe Pământ. Este un fapt”, a spus Dave Chappelle.

Acuzat de transfobie, el a fost sprijinit de Netflix, în special printr-un mesaj al patronului Ted Sarandos, prin care a explicat salariaţilor că trebuie să susţină „libertatea de creaţie - chiar dacă asta înseamnă că va exista întotdeauna conţinut pe Netflix pe care unele persoane îl vor considera ofensator”.

Actorul american Patton Oswalt a relatat la începutul acestui an despre criticile care i-au fost aduse pe platformele social media după ce a postat o fotografie de Revelion alături de Chappelle.

El și-a cerut scuze celor deranjați de postare și a subliniat că nu îi împărtășește opiniile lui Dave Chappelle, despre care a spus că îi este prieten de 34 de ani.

Citește și: