Gigantul streamingului este capabil să lanseze producții care să se afle în centrul conversațiilor despre apropiate premii sau blockbustere cu bugete de peste 100 de milioane de dolari, dar un gen din cele mai productive în materie de audiență este thrillerul captivant de categorie B.

The WeekendFoto: Netflix

Oricând vine Netflix cu un film original în care joacă nume cunoscute și cu un concept relativ de calitate, șansele de a se regăsi foarte repede în vârful clasamentelor de audiență sunt ridicate. Este cu atât mai probabil cu cât proiectul respectiv captează atenția mediilor sociale, așa cum s-a întâmplat peste weekend cu „The Weekend Away / Un weekend departe”.

Fără îndoială, agitația uriașă pe Twitter face ca filmul regizoarei Kim Farrant să fie liderul audienței mondiale pe Netflix, urcând instantaneu pe locul 1 în 63 de țări (inclusiv în România) și pe al doilea în alte 9. Pe locul al treilea doar în Taiwan, Thailanda și Vietnam, este și unul din subiectele fierbinți pe internet, așa că s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă transformat într-o avalanșă.

Foto: Netflix

Leighton Meester joacă rolul unei mame tinere care zboară în Croația pentru o aventură în care să sărbătorească divorțul celei mai bune prietene, dar când se trezește după o lungă noapte de petrecere constată că nu-și mai amintește nimic din cele petrecute, dar este acuzată că și-a ucis partenera de călătorie.

Încercând cu disperare să descopere adevărul, înțelege că se petrec lucruri sinistre și întâlnește obstacole la fiecare pas. Scoruri de 50% pe Rotten Tomatoes și 5,6 pe iMDB indică faptul că excelența cinematografică nu este chiar pe ordinea de zi, dar ritmul alert și antrenul permanent fac ca ”The Weekend Away” să fie cu totul pe gustul privitorilor.

Surse: We Got This Covered, Flix Patrol, iMDB