Competiția promite să fie foarte strânsă în seara Oscarului de duminică, cu o serie de doborâri de recorduri și schimbări controversate care vor să restabilească popularitatea evenimentului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iată cinci lucruri de urmărit la ceremonie în opinia AFP:

Ucraina

Perspectiva ca milionari îmbrăcați în costume să facă schimb de laude și trofee în timp ce conflictul este în desfășurare în Ucraina îi îngrijorează pe organizatori. „Dar cum să abordăm subiectul invaziei ruse fără a risca să fim stânjeniți?”, se întreabă organizatorii.

Umorista Amy Schumer, una dintre prezentatorii ceremoniei, îi propusese președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, el însuși actor de profesie, să vorbească în timpul premiilor Oscar.

Dar, în timpul unei conferințe de presă, producătorul serii, Will Packer, a preferat să nu vorbească despre acest subiect, în timp ce o altă prezentatoare, Wanda Sykes, a glumit: „Nu este puțin ocupat în acest moment?”

Cu toate acestea, transmisiunea va aborda situația din Ucraina într-un mod „natural” și „delicat”, a promis Wanda Sykes.

Oricum, mulți câștigători de Oscar ar trebui să denunțe invazia rusă când vor urca pe scenă pentru a-și primi statueta.

Oscarurile Twitter?

Producătorii Oscarurilor au introdus anul acesta noi premii, acordate de public prin intermediul internetului: cel al „fanilor” și încă unul de recompensare a unui moment memorabil în cinema, cu scopul de a seduce un public care se subțiază de la an la an. .

Nu sunt oficial Oscaruri, dar criticii acestei inovații sunt indignați de faptul că premiile „adevărate” sunt forțate să cedeze loc și timp de antenă „Oscarurilor Twitter”.

"Nu este ca și cum vom alege la întâmplare un utilizator de Twitter pentru a-i oferi un Oscar lui Meryl Streep! Nu așa funcționează", a apărat ideea Will Packer.

"Uneori, s-a simțit că suntem doar între noi, doar Hollywood, și nimeni altcineva nu a fost invitat. Anul acesta, vrem să fim puțin mai deschiși", a spus el.

Detaliile privind prezentarea acestor premii publice nu au fost dezvăluite.

Aniversări

Seara de gală nu va aduce doar un omagiu filmelor și artiștilor selectați, ci va sărbători și împlinirea a 50 de ani de la prducerea unui film clasic, „Nașul”.

„Avem câteva surprize în legătură cu asta”, a avertizat Will Packer, sugerând de asemenea că împlinirea a 60 de ani a lui James Bond va fi în program. Prima adaptare cinematografică a aventurilor agentului secret, „James Bond 007 împotriva Dr. No”, datează din 1962.

Billie Eilish este deja la rând pentru a interpreta „No Time To Die”, compusă pentru cel mai recent James Bond și aflată în cursa pentru Oscar pentru cea mai bună melodie.

Puterea femeilor

Regizoarea filmului „The Power of The Dog” Jane Campion a spus recent că este „timpul să revendicăm victoria” și să spargem plafonul de sticlă care atârnă peste femeile de la Hollywood.

Premiile Oscar i-ar putea da dreptate duminică seara. Neozeelandeza are șanse mari să devină a treia femeie care primește trofeul pentru cel mai bun regizor, la doar un an după Chloé Zhao.

Și mai surprinzător, directorul ei de imagine, Ari Wegner, este doar a doua femeie nominalizată la Oscar la categoria ei profesională de la înființarea lor în 1929.

Dublu pentru Anita?

La prima vedere, Joker, dușmanul lui Batman, Don Corleone din „Nașul” și Anita din „West Side Story” nu au prea multe în comun.

Dar dacă actrița Ariana DeBose câștigă duminică categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, va fi unul dintre rarele momente în care doi artiști diferiți au primit un Oscar pentru interpretarea aceluiași personaj.

Robert De Niro câștigase primul său Oscar jucând în „Nașul, partea a doua”, o versiune tânără a mafiotului întruchipat de Marlon Brando. La rândul său, Joaquin Phoenix i-a succedat lui Heath Ledger în costumul în dungi al lui Joker și pe scena Oscarurilor.

Ariana DeBose va putea la rândul ei să calce pe urmele legendarei Rita Moreno?