Taylor Hawkins, bateristul legendarei trupe americane de rock Foo Fighters, a murit, a declarat vineri trupa, potrivit CNN. Hawkins avea 50 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.

Taylor Hawkins-Foo FightersFoto: YouTube

"Familia Foo Fighters este devastată de pierderea tragică și prematură a iubitului nostru Taylor Hawkins. Spiritul său muzical și râsul molipsitor vor rămâne cu noi toți pentru totdeauna", a spus trupa într-un comunicat.

„Inimile noastre sunt alături de soția, copiii și familia lui și cerem ca intimitatea lor să fie tratată cu cel mai mare respect în această perioadă dificilă”, se mai spune în comunicat.

Vineri, trupa era programată să cânte la Bogotá, Columbia, pentru Festivalul Estereo Picnic, urmat de Lollapalooza Brasil duminică, potrivit site-ului său. De asemenea, trupa a anunțat joi că va urca pe scena premiilor Grammy din Las Vegas pe 3 aprilie.

Foo Fighters este o formație rock americană, formată în Seattle în 1994. Trupa a fost fondată de către bateristul de la Nirvana, Dave Grohl, ca un proiect one-man, ca urmare a decesului lui Kurt Cobain și în rezultat deființarea formației Nirvana.

Grupul își are denumirea de la OZN-uri și diferite fenomene aeriene raportate de piloții aeronavelor aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial, cunoscute per ansamblu ca foo fighter.