Bateristul grupului de rock alternativ Foo Fighters, Taylor Hawkins, consumase canabis, opiacee și antidepresive înainte de a muri vineri seara într-un hotel din Bogota, a anunțat sâmbătă procuratura columbiană, citată de AFP.

Taylor Hawkins-Foo FightersFoto: YouTube

„Analiza toxicologică raportează zece substanțe găsite până acum în corpul lui Taylor Hawkins, inclusiv THC (canabis), antidepresive, benzodiazepine și opiacee”, au precizat procurorii într-un comunicat.

Medicii legiști continuă să lucreze „pentru a clarifica pe deplin faptele care au dus la moartea” lui Hawkins, a adăugat procuratura.

Cu puțin timp înainte de moartea sa, toboșarul în vârstă de 50 de ani s-a plâns de „dureri în piept”. Chemat pentru ajutor la hotelul său, un medic generalist a încercat fără succes să-l resusciteze, potrivit primăriei din Bogota.

The Foo Fighters, una dintre cele mai notorii trupe de rock alternativ de pe scena americană, adesea apreciată de critici, câștigătoare a mai multor premii Grammy și autor de mari hituri, urma să cânte în această vineri la Bogota cu ocazia Festivalului Estéreo.

Moment de reculegere pentru Taylor Hawkins

Concertul a fost anulat, iar miile de oameni care așteptau să înceapă spectacolul au păstrat un minut de reculegere. De asemenea, grupul a anulat o reprezentanție programată pentru 27 martie în Sao Paulo, Brazilia.

Taylor Hawkins a făcut parte din Foo Fighters din 1997. Anterior a cântat la tobe pentru cântăreața indie Alanis Morissette.

The Foo Fighters, trupa fostului baterist Nirvana Dave Grohl, și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare și a produs recent „Studio 666”, un film de groază rock.

Omagiile au venit din întreaga lume muzicală, legendarul Ozzy Osbourne salutându-l ca pe „o persoană grozavă și un muzician incredibil”, iar rocker-ul punk Billy Idol numind vestea „tragică”.

Foo Fighters este o formație rock americană, formată în Seattle în 1994. Trupa a fost fondată de către bateristul de la Nirvana, Dave Grohl, ca un proiect one-man, ca urmare a decesului lui Kurt Cobain și în rezultat deființarea formației Nirvana.