Premiile Oscar aveau nevoie cu disperare să recâștige publicul care s-a împuținat drastic în ultimii ani și au reușit parțial duminică seara, ajutați de gestul violent al lui Will Smith care l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock, atrăgând peste 15 milioane de americani în fața ecranelor, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cifrele provizorii de audiență, dezvăluite de postul ABC care a difuzat seara de gală, au înregistrat o revenire bruscă față de cei 9,85 milioane de spectatori anul trecut.

Totuși, cu o audiență 15,36 milioane duminică seara, este încă a doua cea mai proastă performanță a Oscarurilor de când sunt difuzate la televizor.

Will Smith, desemnat cel mai bun actor pentru „Metoda Williams”, a contribuit foarte mult la creșterea popularității spectacolului prin gestul său violent.

"Academia (Oscarurilor) vrea acest gen de publicitate? Nu, deloc. Ei nu vor o reclamă care să spună că există violență la Oscar", a declarat el pentru AFP Marc Malkin, de la revista Variety .

"Acum, oamenii vorbesc mai mult despre Oscaruri? Asta e sigur. Nu sunt însă sigur că așa vor să se vorbească despre ei", a adăugat el.

Academia a „condamnat” luni gestul și a anunțat că a deschis o anchetă.

Ieșirea lui Will Smith are legătură cel mai probabil cu faptul că soția sa, Jada Pinkett, suferă de o boală autoimună rară în urma căreia și-a pierdut aproape tot părul. „Multă lume m-a întrebat de ce port în ultima vreme turban.

Este ceva despre care voiam demult să vorbesc, dar este un subiect dificil pe care trebuia până la urmă să-l abordez", a mărturisit în urmă cu câțiva ani Jada Pinkett.