​După mai multe zile în care nu a spus nimic despre faptul că a fost lovit de Will Smith la Premiile Oscar de anul acesta, comediantul Chris Rock a oferit o primă reacție despre incidentul care a uluit Academia Americană de Film și opinia publică, relatează Insider.

Chris RockFoto: Patriot Pics / Backgrid USA / Profimedia Images

Chris Rock a vorbit despre incident în timpul unui spectacol pe care l-a susținut miercuri seara în Boston.

„Ce faceți, Boston? Cum a fost weekendul vostru?”, a început el.

El a spus publicului că a scris glumele pentru spectacol înainte de incidentul de la Oscaruri și că „încă procesez ceea ce s-a întâmplat”, potrivit unei jurnaliste CNN care a fost la show.

„La un moment dat o să vorbesc despre rahatul ăla. Va fi serios. Va fi amuzant, dar în momentul ăsta voi spune niște bancuri”, a spus comediantul în ovațiile publicului.

Chris Rock și Will Smith, implicați într-un incident fără precedent la Premiile Oscar

După cum probabil deja știe toată planeta, actorul american Will Smith s-a ridicat de pe scaun, a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe Rock după ce acesta a făcut o glumă despre soția sa, Jada Pinkett Smith.

Ulterior lui Smith i-a fost decernat Premiul Oscar, primul din cariera sa, pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea tatălui jucătoarelor Serena și Venus Williams în filmul King Richard.

Smith și-a cerut scuze în public marți față de Chris Rock după ce anterior își prezentase scuzele și față de Academia Americană de Film.

Însă Academia Americană de Film a condamnat dur și și-a exprimat „indignarea” și revolta față de incident, anunțând că a demarat o anchetă despre care experții spun că ar putea merge până la retragerea Oscarului lui Smith, o măsură fără precedent în istoria de 100 de ani a Academiei.