Will Smith a decis să demisioneze din Academia Oscarurilor după ce l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock în mijlocul ceremoniei de premiere, a anunțat actorul într-un comunicat de presă, potrivit AFP.

Will Smith il loveste pe Chris RockFoto: captura tv

„Lista celor pe care i-am rănit este lungă și îi include pe Chris, familia lui, mulți dintre prietenii mei dragi și cei apropiați, toți cei care au fost în public sau acasă”, a scris Will Smith în acest text difuzat de revista Variety.

„Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice consecințe pe care Consiliul de Administrație le consideră potrivite”, a spus actorul în vârstă de 53 de ani.

Poliţia era pregătită să îl aresteze pe Will Smith după ce actorul l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock pe scena premiilor Oscar, a afirmat producătorul ceremoniei.

Producătorul Will Packer a fost prezent alături de Chris Rock când poliţia a venit să vorbească cu el după incident."Noi suntem pregătiţi să îl luăm chiar acum, puteţi depune plângere, îl putem aresta", i-au spus aceştia comediantului, a declarat Will Packer pentru televiziunea ABC.

Scandalul de la gala Oscarurilor de duminică seara a fost declanşat de o glumă a lui Chris Rock despre capul ras al soţiei lui Smith, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie - o boală care provoacă o cădere semnificativă a părului, despre care ea a dezvăluit că suferă în urmă cu câţiva ani.

Will Smith a urcat brusc pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock sub privirea uluită a celebrităţilor şi telespectatorilor.

Artistul în vârstă de 53 de ani, premiat la scurt timp după incident cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rolul din "King Richard", şi-a cerut scuze public de atunci faţă de Rock şi Academia Oscarurilor. Aceasta din urmă a iniţiat o procedură disciplinară împotriva lui şi trebuie să se reunească pe 18 aprilie pentru a decide asupra unor eventuale sancţiuni.

Academia Oscarurilor a dat asigurări că i s-a cerut lui Will Smith să părăsească seara premiilor Oscar după incident - fără a preciza de către cine sau în ce cadru - dar actorul a refuzat.

În scurtul fragment din interviul său pentru ABC, care urmează să fie difuzat integral vineri, Will Packer a asigurat, la rândul său, că nu a vorbit cu Will Smith.