​Actorul american Johnny Depp şi fosta sa soţie Amber Heard se confruntă de luni din nou în justiţie, de data aceasta în Statele Unite, acuzându-se reciproc de defăimare, relatează revista Vanity Fair, citată de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul cuplu de la Hollywood este de aşteptat să depună mărturie în persoană, iar personalităţi importante, printre care James Franco, Paul Bettany şi Elon Musk, vor depune mărturie.

Depp o dă în judecată pe Heard pentru calomnie din cauza unui articol de opinie din 2018 pe care l-a scris în The Washington Post, în care a discutat despre experienţele ei de abuz domestic.

Avocaţii actorului spun că articolul sugerează în mod fals că Heard, în vârstă de 35 de ani, a fost abuzată fizic şi sexual de Depp pe când erau căsătoriţi.

Johnny Depp neagă acuzațiile aduse de fosta sa soție

Depp, 58 de ani, a spus că acuzaţiile au făcut dificil ca el să obţină tipurile de rol pe care le obţinea de obicei. Actriţa nu l-a numit în plângere pe Johnny Depp, pe care l-a cunoscut în 2009 pe platourile de filmare ale lungmetrajului The Rum Diary şi cu care s-a căsătorit în 2015.

Dar încă din 2016, ea încercase să obţină un ordin de protecţie pentru a-l ţine la distanţă. Ea a renunţat la acuzaţii ca parte a divorţului lor, încheiat cu scandal în 2017.

După publicarea acestui editorial, starul din Piraţii din Caraibe, care neagă că şi-ar fi lovit soţia, a depus plângere pentru defăimare contra lui Heard, cerând 50 de milioane de dolari daune, scrie The Guardian.

„Articolul, care îl acuză implicit pe Depp că este un soţ violent, este categoric fals” şi căuta „să genereze o publicitate pozitivă” pentru Amber Heard, la câteva zile de la lansarea filmului Acquaman în care a jucat ea, argumentează el.

Amber Heard îi cere 100 de milioane de dolari lui Depp

Amber Heard a contraatacat, depunând la rândul ei o plângere de defăimare pentru a obţine 100 de milioane de dolari.

„Plângerea zadarnică depusă de domnul Depp împotriva doamnei Heard prelungeşte abuzul şi hărţuirea” din timpul căsătoriei lor, se arată în document. Cazul este adus în Virginia, unde locuiesc actorii, deoarece ediţiile online ale Washington Post sunt publicate prin servere situate în comitatul Fairfax.

În noiembrie 2020, Depp a pierdut un proces la Londra contra News Group Newspapers (NGN), societatea care editează The Sun, pe care o acuza de defăimare, după ce tabloidul a scris că el şi-a agresat fizic soţia.

Justiţia britanică a tranşat cazul în favoarea tabloidului, estimând că „mare parte dintre presupusele agresiuni sunt adevărate pe substanță”.

După acest eşec, actorul american a fost nevoit să renunţe la rolul său din Fantastic Beasts 3, film spin-off al seriei de lungmetraje Harry Potter.

Depp a fost înlocuit în film de actorul danez Mads Mikkelsen.