A stârnit vâlvă anunțul că gigantul streamingului a pierdut abonați pentru prima oară de când a abordat acest serviciu – 200.000 în trimestrul trecut - și prețul acțiunilor sale s-a prăbușit în consecință pe Wall Street.

Colonia de pe MarteFoto: Air Company

Cei care au citit articolul publicat pe HotNews pe 19 aprilie s-au mirat mai puțin, dezamăgiți fiind de numărul și calitatea producțiilor nou adăugate de la începutul lunii pentru abonații din România.

Ca să-i consolăm pe aceia dintre ei care sunt amatori de aventuri și mistere științifico-fantastice, le spunem însă că oferta de seriale SF de la Netflix este generoasă și numeric, și calitativ - adică și multe, și cu scoruri bune sau foarte bune de la IMDb; și producții originale. și inernaționale. Sperăm să fie o veste bună, mai ales înainte de minivacanța de Paști.

Travelers / Călătorii (2016-2018) – 8,1 IMDb

O veste mai puțin bună: Netflix a pus capăt serialului după trei sezoane, dar această incitantă producție din Canada a reușit să se încheie într-o notă ambițioasă. Ea începe cu Marcy, o femeie cu dizabilități care a fost bătută zdravăn după ce și-a ajutat un prieten să scape de niște răufăcători. Ea moare – ca să revină apoi la viață.

Acest SF clădit pe personaje puternice își dezvăluie secretele într-o manieră inteligentă, urmărind agenți veniți din viitor cu misiunea de a preveni distrugerea societății, dar și navigând în teritoriul înșelător al unor vieți duble.

Black Mirror / Oglinda neagră (2011 - ) – 8,8 (!) IMDb

Serialul își plasează mini-filmele într-un viitor apropiat, tehnologizat și pervertit, unde se întâlnesc cele mai mari inovații cu cele mai tenebroase instincte ale omului.

Una din povești este San Junipero, despre două femei din anii ʼ80 care sunt atrase una de alta în moduri incompatibile cu viețile lor „adevărate” din afara orașului de la mare. Aspectul tech este inserat de manieră genială și filmul explorează în general consecințele vieților noastre interconectate când jenant, când înălțător.

The 100 / Cei 100 (2014 -2020) – 7,7 IMDb

Cei care cred că este o poveste standard cu adolescenți își vor vedea așteptările depășite. Există motive pentru care acest serial post-apocaliptic a fost produs în șapte sezoane.

„The 100” vine cu dileme existențiale care împing personaje sterotipice în împrejurări unice și captivante. Cei în cauză sunt delincvenți juvenili trimiți ca pedeapsă pe Pământ ca să determine dacă a redevenit locuibil după dezastrul apocaliptic.

Dark / Întuneric (2017 – 2020) – 8,8 (!) IMDb

Replica germană la „Stranger Things” temporizează deliberat înainte să pășească în locuri unice și fascinante. Un SF „noir”, serialul învăluie călătorie în timp, conspirații și familii înstrăinate, într-o poveste întinsă pe generații stîrnită de dispariția unui copil.

Pentru amatorii de istorisiri derulate în trepte meșteșugit croite va fi un regal. Toate cele trei sezoane de contemplare meditativă a călătoriei în timp și a efectelor ei asupra naturii umane vă așteaptă în „Dark” cu forță irezistibilă.