Kenneth Tsang, stâlp al „vârstei de aur” a cinematografiei cantoneze, a fost găsit mort, miercuri, într-o cameră de hotel de carantină din Hong Kong, după ce a petrecut un sejur în străinătate, relatează The Straits Times și News.ro.

Kenneth Tsang avea 86 de aniFoto: Vincent Yu / Associated Press / Profimedia Images

Poliţia din Hong Kong a declarat că a fost informată de descoperirea unui „corp”.

În vârstă de 87 de ani, actorul a fost descoperit de personalul hotelului la două zile de la revenirea sa din Singapore.

Pentru cei din Hong Kong şi amatorii de cinema, Kenneth Tsang era un actor renumit, datorită unei cariere care s-a întins pe şase decenii şi cu peste 200 de roluri incluse în baza de date IMDB (Internet Movie Database).

Cine a fost Kenneth Tsang

După ce a început să joace serios în anii 1960, a avut numeroase roluri memorabile în timpul perioadei de aur a cinema-ului din Hong Kong, în anii 1980 şi 1990, în filme precum „The Killer”, „Supercop”, „Peking Opera Blues” şi „Once A Thief”.

A fost una dintre puţinele vedete din Hong Kong din această epocă care s-a integrat la Hollywood jucând roluri secundare, în special personaje negative, în pelicule precum „The Replacement Killers”, „Anna and the King”, „Memoirs of a Geisha” sau „James Bond. Die Another Day”.

În lungmetrajul James Bond lansat în 2002 Tsang a jucat rolul generalului Moon care a dispus arestarea spionului britanic și torturarea sa timp de peste un an după ce a crezut că l-a asasinat pe fiul său.