Acest titlu lansat acum două săptămâni este în Top 10 în nu mai puțin de 87 de țări, cu o medie a locurilor de 3 (ca în România); acum câteva zile era pe locul 1 în 46 și este o nouă adaptare după un roman, deja o obișnuință la producători ca Netflix sau Apple TV Plus.

Anatomy of a ScandalFoto: Netflix

De la lansare, mulți privitori au rămas intrigați de „Anatomy of a Scandal / Anatomia unui scandal”, nu doar datorită evoluției sinuoase a acțiunii, ci și din cauza unor personaje cu reacții neașteptate.

Așa este și cazul unui personaj principal, puritan și excentric, pus în fața unei acuzații de viol. „Oficial de rang înalt, cu o familie iubitoare acasă, traiectoria lui James pare a nu avea limite. Până când un secret scandalos iese la iveală”, scrie Netflix despre această miniserie britanică.

Nu este un scenariu desprins din realitate, ci dintr-o carte cu același nume de Sarah Vaughn. Doar că Marea Britanie și – cu siguranță – Statele Unite oferă o abundență de scenarii asemănătoare, așa că și acesta pare cât se poate de real.

Este un alt titlu care a fost pus la cale în laboratorul secret de alchimie a conținutului de la Netflix, unde ingrediente ca o distribuție fotogenică și o acțiune care împletește sex, politică și putere par a fi combinate pentru a produce aur pentru streaming.

Dar răspunsul criticilor nu a fost chiar pe măsura așteptărilor. Pe Rotten Tomatoes, „Anatomy of a Scandal” are un scor de 61% din partea a 38 dintre ei. O evaluare din „The Independent” spune: „Este un thriller erotic? O dramă din tribunale? O expunere a problemelor sociale?

Uneori este toate acestea, deși mult timp navighează în spațiul fără o anumită identitate dintre genuri evidente”. Iar privitorii par a fi, cum spuneam, mai derutați: 104 dintre ei îi dau un scor mediu de doar 44%, chiar dacă cei de la IMDb sunt mai îngăduitori cu 7,1/10 - adică vizionabil fără pretenții deosebite.

Surse: BGR, FlixPatrol