Comediantul american Dave Chappelle a fost atacat pe scenă în timpul unui spectacol pe care l-a susținut în Los Angeles marți noaptea, relatează agenția Reuters, citând presa americană.

Barbatul care l-a atacat pe Dave Chappelle a fost scos cu ambulanta din sala de spectacoleFoto: Captura video

Imagini distribuite pe platformele social media arată un bărbat îndreptându-se în viteză și intrând puternic în Chappelle pentru a-l pune la pământ, agenții de securitate sărind imediat după să-l protejeze pe comediant.

Chappelle a fost atacat în timpul unui nou spectacol de comedie pe care l-a numit „Netflix is a Joke”, potrivit organizatorilor evenimentului.

Spectacolul „The Closer” al lui Chappelle difuzat de Netflix anul trecut a fost criticat de unii activiști care au considerat că este defăimător la adresa persoanelor transgender. Gigantul american de streaming a respins însă aceste acuzații, anunțând că va continua colaborarea cu comediantul.

„Genul este un fapt. Fiecare om din această cameră, fiecare om de pe Pământ a trecut printre picioarele unei femei pentru a fi pe Pământ. Este un fapt”, a fost una dintre declarațiile lui Chappelle care au stârnit controverse.

Atacarea lui Dave Chappelle, un nou șoc la Hollywood

Incidentul de marți noaptea are loc la puțin peste o lună după ce actorul Will Smith l-a lovit pe comediantul Chris Rock la gala Premiilor Oscar, incident care i-a adus o interdicție de 10 ani din partea Academiei Americane de Film.

Potrivit televiziunii americane ABC News, Chris Rock, care a fost pe scenă mai devreme în cursul serii, i s-a alăturat Chappelle la câteva momente după atac și a glumit: „A fost Will Smith ăla?”.

Jurnalista Brianna Sacks de la BuzzFeed News, prezentă la spectacol, a scris pe Twitter că altercația a avut loc cu puțin timp înainte ca Chappelle să își termine spectacolul.

Ea a relatat că actorul și comediantul Jamie Foxx a urcat ulterior pe scenă și a părut „absolut șocat”.

Bărbatul care l-a atacat pe Chappelle a fost la rândul său agresat de „cel puțin 10 persoane” care l-au pus la pământ și lovit cu picioarele după incident, potrivit jurnalistei de la BuzzFeed. El a fost scos de la fața locului cu ambulanța.

Ofițerii Departamentului de Poliție din Los Angeles nu au făcut deocamdată comentarii cu privire la incident.