O instanță de apel din Spania a respins recursul formulat de cântăreața columbiană Shakira, menținând decizia unei instanțe inferioare care a găsit „suficiente dovezi” pentru ca aceasta să fie trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, anunță Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii spanioli afirmă că interpreta a evitat să plătească impozite în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile obținute între 2012 și 2014.

Magistrații spun de asemenea că Shakira locuia în Catalonia în perioada respectivă, motiv pentru care poate fi trimisă în judecată în Spania. Avocații cântăreței susțin însă că aceasta s-a mutat în regiunea din nord-estul Spaniei abia în 2015 și că și-a onorat toate obligațiile fiscale de atunci.

Noua decizie a confirmat o hotărâre din luna iulie a anului trecut.

Procesul Shakirei nu are încă stabilită o dată

Instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului de evaziune fiscală, avocații Shakirei spunând că vor continua să o apere cu argumente legale solide.

„Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, afirmă avocații ei într-un comunicat remis presei.

Cântăreața în vârstă de 45 de ani este într-o relație cu fundașul clubului FC Barcelona Gerard Pique cu care are doi copii. Cei doi sunt împreună din 2011.