Actorul premiat cu Oscar Kevin Spacey, cunoscut în special pentru rolul din serialul „House of Cards”, a fost pus sub acuzare joi de către procurorii britanici pentru agresiuni sexuale împotriva unor bărbați, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Serviciului de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie, presupusele infracțiuni s-ar fi petrecut între martie 2005 și aprilie 2013, patru incidente având loc în capitală și unul în Gloucestershire. Victimele ar fi fost un bărbat care acum are peste 40 de ani și doi bărbați în vârstă, acum, de peste 30 de ani.

De asemenea, el este acuzat că a provocat o persoană să se angajeze într-o activitate sexuală fără consimțământ. Acuzațiile vin în urma unei analize a probelor strânse de Poliția Metropolitană.

În vârstă de 62 de ani, Kevin Spacey a fost recompensat cu două premii Oscar pentru rolurile din „The Usual Suspects” şi „American Beauty”.

Actorul, cândva una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, a fost înlăturat din distribuţia „House of Cards” (Netflix) în noiembrie 2017, odată cu izbucnirea scandalului sexual.

Cel puţin 20 de bărbaţi l-au acuzat de hărţuire, agresiune şi comportament neadecvat, iar faptele s-ar fi petrecut în perioada 1995 - 2013. Actorul a respins toate acuzațiile.

În 2018, Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru atentat la pudoare, în Nantucket Island (Massachusetts), asupra unui minor. Actorul a pledat nevinovat, iar acuzaţiile au fost retrase ulterior, după ce presupusa victimă a renunţat la procesul civil.