Actorul american Kevin Spacey a anunțat marți că va merge voluntar în Marea Britanie „cât de curând se poate aranja asta” pentru a înfrunta acuzațiile de agresiune sexuală, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul de Procuratură al Coroanei (CPS), principala agenție de urmărire penală din Anglia și Țara Galilor, a anunțat săptămâna trecută că a autorizat punerea sub acuzare a lui Spacey, în vârstă de 62 de ani, pentru 4 infracțiuni de agresiune sexuală comise împotriva a 3 bărbați și o altă acuzație de activitate sexuală fără consimțământ.

Poliția britanică afirmă că presupusele agresiuni au avut loc între martie 2015 și aprilie 2013 - patru în Londra și una în Gloucestershire - victimele fiind acum trecute de 30 de ani iar una dintre ele de 40.

Spacey va fi pus sub acuzare dacă este arestat în Anglia sau Țara Galilor, a declarat un purtător de cuvânt al CPS.

Prima reacție a lui Kevin Spacey după ce a fost pus sub acuzare în Marea Britanie

„Apreciez foarte mult comunicatul Serviciului de Procuratură al Coroanei în care a amintit cu atenție presei și publicului că am dreptul la un proces corect și că sunt nevinovat până la dovada contrarie”, a declarat Kevin Spacey marți.

„Deși sunt dezamăgit de decizia de a avansa acuzațiile, voi apărea voluntar în Regatul Unit cât de curând se poate aranja asta și mă voi apăra de aceste acuzații, fiind convins că îmi voi dovezi nevinovăția”, a adăugat actorul.

În Statele Unite procesul civil înaintat împotriva sa de un bărbat care îl acuză de agresiune sexuală a fost respins în luna mai a anului trecut după ce acesta a refuzat să își dezvăluie identitatea în instanță.

Judecătorul Lewis A. Kaplan a motivat decizia afirmând că publicul are un interes legitim de a cunoaște identitatea bărbatului, notând de asemenea că în procesul respectiv „interesul este cu atât mai mare deoarece C.D. [inițialele acuzatorului] și-a formulat acuzațiile împotriva unei persoane publice”.