Gabriela Dima a câștigat Marele Premiu în valoare de 50.000 de euro de la MasterChef România 2022, după ce desertul său i-a convins pe chefi.

Gabriela Dima a castigat MasterChef Romania 2022Foto: Facebook / MasterChef Romania

UPDATE După o competiție strânsă cu Marco Genna, în finala MasterChef România 2022, Gabriela Dima a reușit să-i convingă pe chefi că merită premiul cel mare.

Care este desertul care i-a adus victoria Gabrielei Dima

Pentru proba de desert din finala MasterChef, Gabriela Dima a gătit „Biscuite cu nuci, cremă de brânză de capră, coulis de căpșuni și pară poșată în vin”.

„Îmi place dulceața aceasta de căpșuni, aproape că simt dafinul, și îmi place biscuitele pentru că nu este atât de tare pe cât pare”, i-a spus Chef Foa.

„Sosul acesta este belea, cum spune Hadad”, a fost de părere Chef Radu Dumitrescu.

UPDATE În cursă au mai rămas doar Marco Genna și Gabriela Dima

Timp de 20 de săptămâni, zeci de concurenți și-au arătat talentul în bucătărie și au învațăt secrete gastronomice prețioase de la cei trei chefi.

„Eu cred că este primul moment în viața lor când se vor simți ca niște bucătari profesioniști”, spune Chef Radu Dumitrescu despre cei trei concurenți care au intrat în finală, potrivit ProTV.

Cei trei finaliști vor avea parte de susținere, pentru că familiile lor vor fi alături de ei, în bucătăria MasterChef. Și locurile de la balcon vor fi ocupate de cei care au ajuns în top 20.

Cine sunt finaliștii MasterChef România 2022

Sicilianul Marco Genna are 36 de ani și lucrează ca barman în Cluj-Napoca, dar adoră să gătească.

Andrei Klabacs este de profesie operator de logistică, însă este pasionat de gătit. A lucrat ca spălător de vase într-un restaurant din Marea Britanie și a început să gătească în urma unui pariu.

Gabriela Dima (ala Miss Friptură) are 33 de ani și este media manager. Este creator de conținut și food influencer, pagina sa de Instagram fiind urmărită de peste 22.000 de oameni.

Gabriela a fost diagnosticată cu leucemie acum câțiva ani, dar s-a vindecat.